Voetreflexologie

“Voeten zijn de spiegels van het lichaam”

Voetreflexologie is een preventieve en helende therapie waarbij druk wordt uitgeoefend op reflexpunten van de voeten. Ze is gebaseerd op het principe dat deze reflexpunten verbonden zijn met al onze organen, zenuwen en klieren die dezelfde ordening hebben als die in het lichaam, waarvan ze een “plattegrond” vormen.

Door deze reflexpunten met de juiste druk te masseren verminderen of verdwijnen klachten. Tijdens een behandeling zullen alle reflexpunten behandeld worden en niet alleen daar waar de klacht zich openbaart. Door deze complete aanpak is voetreflexologie een doeltreffende therapie om het lichaam weer te laten terugkeren naar een evenwichtstoestand of homeostase.
Naast de preventieve en helende werking heeft voetreflexologie tevens een ontspannende uitwerking. Ontspanning is de eerste stap naar de terugkeer van het lichaam naar homeostase, zodat de bloedsomloop onbelemmerd voedingsstoffen en zuurstof naar de cellen kan brengen en overbodige afvalstoffen kan afvoeren uit ons lichaam.

Tal van acute en chronische klachten kunnen hiermee worden aangepakt, enkele willekeurige voorbeelden zijn:

Hoofdpijn, rugpijn, kneuzingen en verzwikkingen, tenniselleboog, menstruatie, stress, maag- en darmklachten.