NEI

NEIHet principe van NEI (Neuro Emotionele Integratie) is het loslaten van onverwerkte emoties die een verstoorde energie doorstroming veroorzaken. Met behulp van spiertesten, tussen duim en wijsvinger, en het stellen van vragen aan het onderbewuste geheugen is het mogelijk om erachter te komen wat er in het verleden gebeurd is en wat je er nu van weerhoudt om een succesvol en gelukkig leven te leiden.

Iedereen heeft gedurende zijn leven te maken met minder leuke of ronduit negatieve ervaringen. Als je een ervaring om welke reden dan ook geen aandacht kunt geven kan de emotie niet verwerkt worden en zet deze zich ergens vast in je lichaam.  Met één negatieve opgeslagen emotie kun je meestal wel  omgaan, maar worden het er teveel dan kan de emmer gaan overlopen en voel je de dingen niet meer zoals je van jezelf gewend bent of verwacht.

Met de NEI methode is het mogelijk om deze belemmerende emotie op te sporen. Aan de hand van een vastliggend vragenprotocol wordt er ‘gepraat’ met je onderbewustzijn waardoor het duidelijk wordt waar de emotie zich heeft vastgezet. Het loslaten van de onverwerkte emotie vindt daarna plaats door middel van een simpele ademhalingstechniek. De oorspronkelijke emotie wordt omgezet in een sterk en positief gevoel.

Het fijne van de NEI methode is dat de negatieve emotie niet herbeleefd hoeft te worden. Het maakt je op een eenvoudige manier bewust van emoties en ervaringen, en ruimt de emotionele blokkade op waardoor je loskomt van de invloed van de negatieve ervaring uit het verleden.

NEI kan worden ingezet bij zowel fysieke, mentale als emotionele problemen, zoals bijvoorbeeld angst, onrustig gevoel, geen zin meer hebben, leerproblemen, blessures, overgewicht, hoofdpijn, eczeem, stress.